forbundslogo_256
Et kort resume om:
Shihan Jhonny Bernaschewice
Hombu Dojo-Belgien

Shihan Jhonny Bernaschewice blev født 15-02-1950 i Genk, Belgien. Hans vej som “Japansk Warrior” begyndte i en alder af ca. 14 år.

I 1964, trænede han to systemer på samme tid b.la:

1. karate Shotokan -Miyazaki Sensei og Kanazawa Sensei

2. Judo – master Geshinga, var den første europæiske skole, som vandt over den japansk Judo på kampmåtten. Han var den første som eksaminerende Jhonny i Judo og tilsyneladende før Prof. Ichiro Abbe gjorde det.

I 1968 begyndte han sine studier i:

3. Ju Jitsu med Prof. Fransua van Haesendoncka.

I 1969, i en alder af 19 begyndte han at studere:

4. Aikido med Tamoera Sensei og Sugano Sensei (1973-78) og Aiki jitsu under ledelse af Inue Sensei.

I 1971, i en alder af 21 år vandt han kandidatgrader (mestergrad) i alle disciplinerne, som han beskæftiger sig med.

I ’70’erne, møder han master Lee Dashiang som er af kinesisk herkomst (stormester i Pakua), han har igennem en længere periode praktiserende sin kunden i Japan. Master Dashiang viste Jhonny, hvordan man bruger og anvender de lærte teknikker i sine færdigheder som kampkunstner, Jhonny lære og erhverver sig på et tidspunkt sin videnskab om akupunktur igennem Master Dashiang.

Under indflydelse af Master Dashiang begynder Jhonny at træne Iaido og Kendo, som perfektioneret på Haruna Sensei, Fuji Sensei. Også opfylder skole Daito Ryu på Takeda Sensei

Det bør lige nævnes at Jhonny Bernashewice også har været i Kina for at studer Tai Chi og Wushu og da han var i Japan studereret han også Shiatsu.

I 1982, aflagde han sin prøve i graden af 6 Dan (Shihan) fra en Kommissionen, bestående af bl.a.: Takeda Sensei, Inue Sensei, Mura Sensei, Sato Sensei.

Shihan Bernaschewice begynder også at træne og studerer Okinawa Kobudo kunsten under master Shinpo Matayoshi og Sensei Yoshiaki Gakiya.
Efterfølgende i samarbejde med Yoshiaki Gakiya Sensei, Jyosei Yogi Sensei og Isao Irei Sensei.

I år 2002 stifter Sensei Yoshiaki Gakiya sin egen skole og det internationale forbund Okinawa Kobudo Doushi Rensai-Kai (OKDRK), men stadig efter samme de principper som de trænede på Matayoshi kobudo skole. I 2011 må Sensei Yoshiaki Gakiya stoppe grundet i svær sygdom.

I dag trænes der under Yamashiro Kenichi Sensei i hans Honbu Dojo i Okinawa bedre kendt som Komesu Yamashiro Dojo.

Shihan (Professor, lærer lærere) kampsports myndighed som er anerkendt over hele verden. Selv om han er belgiske født, så kan hansforfædres rødder spores tilbage til Polen. Hans far kom fra Ukraine, moren kommer fra Polen. Han er i dag bosat i Belgien i byen Hehtel-Eksel. Her byggede han sit hus i 1983 og hans trænings center “Hombu Dojo, som i dag er (hovedkvarter, trænings centre) for Federation Gaido Tao Chi Kihon, med hoved vægten på følgende systemer Chi Ryu Aiki Jitsu, Iaido og Kobudo.

Shihan Jhonny Bernaschewice studerede som sagt også kinesiske akupunktur og urtemedicin. Denne er en del af den traditionelle kinesiske urt medicin og sundhedspleje. Denne uddannelse brugte han også som en del af hans levevej i en periode.
Særdeles hans viden om akupunktur indgår, som et led i hans undervisning i Chi Ryu.

Han taler både polske sprog, ukrainsk, italiensk, tysk, fransk, engelsk, hollandsk og japansk

Han har helliget hele sit liv, for at fremme de traditionelle kampsports færdigheder der ligeledes er indeholdt i hans Chi Ryu skole. Han er en fremragende lære og formidler. Dette gør han på en fortræffelig enkel og overskuelig måde, således kan man generer det lærte og fastholde den viden fra ham.

Shihan Bernaschewice var ligeledes en af med stifterne af følgende Martial arts (kampsport) organisationer i verden, såsom:
United Nations of Ju Jitsu – grundlagt i 1991
World Federation Kobudo – grundlagt i 1992
Federation Geido Tao Chi Kihon – grundlagt den 7. august 1987
Federation Geido Tao Chi Kihon “Danmark” – grundlagt den 11. maj 1998

Han udvikler sin Chi Ryu Aiki Jitsu og Okinawa Kobudo.

Det er på basis af disse erfaringer, har han skabte sin egen form, som Shihan Jhonny Bernaschewice er verdenskendt for og som er grundlaget og rammen for hans Chi Ryu Aiki Jitsu skolen i dag.

Siden 1983 har han underviser Chi Ryu Aiki-Jitsu både i hans Hombo Dojo og på seminarer i hele verden.

Shihan
Ebbe Kristensen

Scroll to Top